659. Skittles Pride Limited Edition

A Skittles Pride Limited Edition csomagolása arra jó példa, hogy fogyasztók sokszor még a jó ügyeket is csak kritizálni tudják.

Pride-hónap van, ami mellé több szervezet és vállalat is beállt. Így tett ezzel e Skittles cukorka is. Logikus lépés, mert a Skittles amúgy is szivárványszínű, még a szlogenje is szivárványos ("taste the rainbow"). A Pride alkalmából piacra dobtak egy Pride Limited Edition csomagolást. (A limited edition csomagolás lényege, hogy a vállalat időszakosan egy jól megkülönböztethető csomagolásban kínálja a terméket.) De mit tehet egy szivárványos csomagolású termék, ha a Pride hónapot ünnepeli? Mégse használhatja a szivárványos csomagolást, mert az akkor nem lesz limited. Marad az egyszínű csomagolás, azon belül a fehéret választották. De a fogyasztók (jópár twitterező) felháborodott, és elkezdték kritizálni a terméket, ami sajtóhír lett.

Sajnos nem ez az első ilyen eset. Névtelen kommentelők hatására számtalan jó ügy érdekében indított termékeket, csomagolást és kampányt változtattak már meg. A Tropicana, a Dove, Sun Chips hasonló negatív fogadtatása igazságtalan volt a fogyasztók részéről, mert mind jó ügyet próbáltak szolgálni. A Sun Chips például dollármilliókat bukott néhány felháborodott fogyasaztó miatt, akik túl hangosak voltak a neten, nem beszélve arról, hogy egy nagyszerű környezetbarát ügyet torpedóztak meg.

A Skittles példájánál maradva: kiálltak egy jó úgy érdekében a limited csomagolással. Legyen, lehet-e következménye a Twitterező lehúzó kommentelőknek, akik kibic módjára egy amúgy is rizikós projektet tét nélkül kritizálnak? Van-e értelme egyáltalán reagálni ezekre a cég részéről? És hosszútávon mégis a kibic fogyasztók nem lehetetlenítenek-e el minden jó kezdeményezést? Bele mer-e vágni a jövőben a marketinges egy hasonló projektbe? Lesz-e súlya a fogyasztói véleménynek és bojkottnak ezután, vagy csak egy költségelemmé válik hosszútávon?

És íme a reakciók:

So...All Skittles are now white to celebrate Pride?
I'm not sure whether to mock the erasure of the rainbow to celebrate Pride being a — Bervose (@Bervose) 2017. május 30.

Someone in this store just said that Skittles is ANTI LGBT because they aren't rainbow for #Pride.... pic.twitter.com/d7wXdrpWLf — Jake Jones (@_JakeInABox) 2017. június 4.

Pride skittles are the best but very confusing #pride https://t.co/H1ogi28Aeh — Becky Dean (@KnittedRedPanda) 2017. június 4.

It is agreed that white Skittles were a bad choice for Pride month https://t.co/KJRliPGGk1 pic.twitter.com/Xwn1RWYMFO — Jezebel (@Jezebel) 2017. június 15.

never expected skittles of all things to give us such a biting critique of the whiteness of Pride celebrations, but here we are — soph � (@pogform) 2017. június 15.

És a limitált csomagolás:

skittles1.jpg skittles2.jpg skittles3.jpg skittles4.jpg