Csomagolás-menedzsment

Legyen a csomagolásod a versenyelőny!

A globalizáció térnyerése és termékkínálat drasztikus növekedése, az infrastruktúra és logisztika korszerűsödése, a kiskereskedelem átalakulása, a fogyasztói szokások megváltozása, valamint a környezetvédelem együttesen mind afelé mutatnak, hogy a vállalatoknak komolyabban kell venni a csomagolásmenedzsmentet és tudatosabban kialakítani a termékcsomagolást.

A csomagolás egy különleges marketinges eszköz, hiszen közvetlen kapcsolatba kerül a vásárlókkal és fogyasztókkal. A csomagolás napjainkban már nem csak egy funkcionális tároló, a csomagolást a reklámokban, az értékesítés helyén, a hazaút alatt, az otthoni a tárolás során, a fogyasztásnál, sőt, még utána is látják, kézbe veszik és olvassák. Vagyis a csomagolás-fogyasztó interakció képes arra, hogy hosszantartó, intim kapcsolatba kerüljön a fogyasztóval.

Egy átgondolt termékcsomagolás a vállalati stratégia és identitás részévé válhat, olyan ikonikus csomagolások születhetnek, mint a Toblerone ’háromszög alakú’ csomagolása, vagy Coca-Cola ikonikus kontúr palackja. Tudatos csomagolásmenedzsmenttel az egyszerű tárolóból egy szinergiát létrehozó integrált marketingeszköz alakítható ki, mely a versenyelőnyt jelenti az eladónak.

Ha érdekel a terület, a megadott elérhetőségek egyikén keress meg! Átbeszéljük, miben lehetek a segítségedre.