Csomagolás kutatás

Hogyan tud még több terméket eladni a csomagolás?

Hiszem, hogy a legtöbb csomagolásfejlesztés során eljön az a pillanat, amikor kicsit vizsgálódni, tesztelni kell, mert a vásárlók tudják a legjobban, hogy mire van szükségünk. Egy kutatási projekt általában egy beszélgetéssel (briefeléssel) kezdődik, majd a megrendelő igényei szerint (és a pénztárcájához igazítottan) kerestünk egy módszertant. Eddigi piaci kutatási megbízásaim során alkalmaztunk már kérdőívet, kísérletet, megfigyelést és online terméktesztelést; mindig azt a módszertant, mely a kérdést legjobban meg tudta válaszolni. Ha vannak megoldatlan problémáid a csomagolásoddal kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot.

Melyik az az információ, amit a polc előtt a csomagolásokat áttekintve legelőször keresnek a fogyasztók? Melyek a fogyasztók számára legfontosabb csomagolásattribútumok (biztonság, visszazárhatóság, méret stb.)?

Megfelelő-e a jelenlegi csomagolás színe/formája/tipográfiája/stb.? A csomagoláson használt elemeket látva milyen asszociációk jutnak a fogyasztóknak eszébe?

Az eladóhelyen hogyan látják, mennyire veszik észre a fogyasztók a vállalat és versenytárs termékeit, az egyes csomagolásokat?