827. Minden idők öt legjobb csomagolásos reklámkampánya

Amikor a marketing legfontosabb eszköze a csomagolás.

Azt szokták mondani, hogy a csomagolás az ötödik 'P' is lehetne a marketing mixben. Az alábbi kampányok nagyszerűen mutatják, hogy tényleg egy helyen lehet és kell említeni a csomagolást az ár, csatorna, termék és promóció mellett.

Ezek közül mindegyik szerepelt korábban már itt a blogon is.

Share a Coke####

Az az ikonikus kampány, melyben a márkanevet személynevekre cserélték, hogy aztán mindenki megtalálja a személyre szóló üvegét. A neveket eredetileg a szokásos „Coca-Cola” írásmóddal akarták a címkékre nyomtatni, azonban jogi nehézségek miatt ezt nem tudták megtenni, ezért új, de a védett betűtípusra hasonlítót készítettek. A „You” betűtípus elnevezése azért van, mert a Coca-Cola helyett az ügyfélre összpontosít. A csomagolásmenedzsment könyvben a kampány részletesen is le van írva.

Give the Rainbow

A Pride hónap tiszteletére vesztették el a csoki csomagolások a színeiket. Habár a kampány kapott hideget-meleget, mégiscsak egy örökre emlékezetes kampány maradt.

Néma Cadbury

A Cadbury csokoládé is néma maradt egy időre, eltűntek róla a szavak, hogy felhívja a figyelmet a magányra.

Kifestős Kellogg's

Kellogg's időlegesen fekete-fehér dobozokat dobott piacra, melyeket mindenki kedve szerínt színezhetett a reggeli alatt. Nincs is jobb szórakozás reggelre.

Walkman vízben

A vízálló jelző az elektronikai márkák egyik népszerű jellemzője. A Sony azonban inkább a megmutatásban hisz, mint a mesélésben, amit a csomagolás segítségével meg is tehetett. Ez a kampány a jó vírusmarketing-példák listáján is előkelő helyen szerepel.

Van jobb példád a listára? Oszd meg a Csomagolás Blog facebook oldalán!