745. Origamis KitKat csomagolás

Az egyszer használatos műanyagok betiltása elindított egy zöldülést a csomagolós szakmában és az FMCG piacon. Erre újabb példa a KitKat (Nestlé) Japán kezdeményezése, amiben - egyetértésben a Nestlé 2050-re kitűzött hosszútávú plasztikmentes víziójával - mostantól papírral helyettesíti a kis kiszerelésű műanyag KitKat csomagolásokat.

A bónusz pedig az origami segédlet a hátoldalon, aminek segítségével a csokoládé fogyasztók hajtogathatnak valami szépet a csomagolóanyagból (már ha nem lett csokis a belseje...). A kezdemenyezés ettől az origami-ötlettől kerülhetett be a médiába, mert nagyszerűen felhívja a figyelmet a papírra és azokra a lehetőségekre, amit egy kreatív fogyasztó a papír csomagolással tehet - ellentétben a műanyaggal.

Becslések szerint csak ebben az országban és ezzel a termékvariánssal 380 tonna műanyaggal termel majd kevesebbet a Nestlé. Tervek szerint a csokoládé gyártó szép fokozatosan minden termékkategóriában és régióban hasonló változtatásokat tervez a csomagolásokkal, vagyis papírra fogja cserélni a műanyag csomagolásokat.

“Plastic waste is one of the biggest sustainability issues the world is facing today. Tackling it requires a collective approach. We are committed to finding improved solutions to reduce, re-use and recycle. Our ambition is to achieve 100% recyclable or reusable packaging by 2025.” Mark Schneider, CEO, Nestlé

Sajnos részleteket nem osztottak még meg még az új csomagolásról, sőt, a fogyasztói (felhasználási) reakciók sem ismertek, így arról nem lehet tudni, hogy milyen hosszútávú hatása lesz ennek az ötletnek a környezetre. Az ötlet fogadtatása viszont már most vegyesnek tűnik. Fogyasztók és környezetvédelmi aktivisták egyszerre üdvözlik, de közben kevésnek is tartják ezt a megoldást a világ egyik legnagyobb egyszer használatos műanyag felhasználójától.

Via Independent, Hyperbeast

kitkat1.jpg kitkat5.jpg kitkat4.jpg