701. Amazon újragondolja a csomagolási megoldásait

A csomagolásnak nem kellene felidegesíteni a fogyasztót, vagyis frusztráció-mentesnek kellene lennie (frustration-free packaging). Ebbe állt bele az Amazon, és dolgozik együtt olyan gyártókkal, mint a Hasbro, hogy az online kereskedelemnek is megfelelő, környezetbarát csomagolásokat fejlesszenek ki.

Az Amazon által szeptember 18-án bejelentett új megoldás, (a tanúsított frusztrációmentes csomagolás) nem csak gyorsabban kinyitható, de sokkal kevesebb alapanyagot használ és könnyebben szállítható. Ráadásul a szakma is imádja az ötletet.

Az alapötlet igen egyszerű: a terméket nem dobozolják be újra a szállításhoz, hanem a gyártóval együttműködésben készítenek egy olyan csomagolást, mely alkalmas a szállításra és könnyebb kinyitni. Összehasonításképpen egy gyerekjáték esetében az Amazon csomagolást 14 mp alatt, míg az eredeti csomagolást 210 mp alatt lehet kinyitni. (Érdemes a részletekért megnézni ezt és ezt a videót is, mely szépen összefoglalja az online vásárlás és a csomagolások kapcsolatát.)

Ez egy új és innovatív korszak kezdete, vagy a gyönyörű, bolti csomagolások vége? Ezentúl minden terméknek két csomagolást kell tervezni: egyet a polcra, egyet a webshopba?

Forrás: Amazon

amazon.jpg