512. Gyerekvíz mely legyűrte a multikat

Vannak olyan termékek, amikor a csomagolás igenis számít, mert maga a termék nem vonzó, ha viszont felöltöztetjük szépen, még vonzóvá is válhat. Mint például a Wat-aah víz, ami nagyon menő a gyerekek között.

Egy amerikai anyuka egy egyszerű pozícionálási ötlettel gyerekeknek szóló vizet kezdett árulni. Rose Cameron korábban folyamatosan azzal a problémával szembesült, hogy a gyerekei - habár egészségesebb lett volna - nem akartak vizet inni, hanem mindig csak cukrozott löttyöket kértek tőle. Egyszerűen nem volt a víz elég trendi számukra. És a kínálatban pedig nem volt olyan megfelelően márkázott víz, ami tetszett volna a gyerekeinek és közben nem tartalmazott mesterséges színezéket és ízesítőket.

Mindent megpróbált, kérte, zsarolta a 9 és 13 éves gyerekeit, de nem működött. Mivel korábban egy reklámügynökségnél dolgozott bevetette a munkája során szerzett tapasztalatát is, egy szerethető palackot készített a gyerekeinek. És láss csodát, működött. És ekkor jött rá arra, ahol a nagy gyártók hibáztak. Nincs menő, gyerekeknek szóló innivaló a piacon, ami egészséges. Vagyis nem volt, mert azóta a Wat-aah funkcionális víz márkával ő kitöltötte ezt a piaci rést. Összegyűjtötte a családját és leültek megbeszélni az ötletet. Egy informális fókuszcsoport során a márkanév a gyerekek által üvöltött víz szó alapján keletkezett, ami wat-aah-nak hangzott. A termékdesignt végül a gyerekek alkották meg. márka és a vállalkozó-anyuka sok, gyerekek egészséges étkeztetését támogató ügy mellé odaállt azóta. Jövőbeli vállalkozóknak a tanácsa, hogy nem szabad feladni, még ha a versenytársaknak nagyon nagy erőfölényük van is, jobb lett a nagy márkáknál, például a Coca-Colánál és Pepsinél is a kategóriájában.

Korábban már olvashattatok egy másik hasonló sztorit itt a gyerekek és csomagolás témakörből. Kell találni egy piaci rést és megfelelő eszközökkel versenyképessé lehet tenni egy új terméket.

Forrás: Forbes

wat-aah.jpg wat-aah2.jpg wat-aah3.jpg