786. Trükkös tükrös csomagolások

A tükör a bűvészek egyik kedvenc eszköze, miért ne lehetne a csomagolástervezőké is?! Két példa arra, ahogyan egy egyszerű tükörrel többnek látszik a termék, vagy éppen eltűnik a csomagolásból.

Viszonylag kevés tükrös csomagolás van a piacon, pedig szemkápráztató csomagolások készíthetők mindössze egy egyszerű tükör (és persze ötlet) felhasználásával. Az alábbi két példa jól mutatja, hogyan lehet nyilvánvalóan növelni, vagy akár csökkenteni a termékmennyiséget a jól elhelyezett tükrök segítségével.

Tükörrel kevesebb termék lesz

A Scotch láthatatlan ragasztószalagjának (invisible tape) az a lényege, hogy szinte láthatatlanul ragasztja össze az elszakadt papírt. Ez a terméktulajdonság inspirálta a csomagoláskészítőket is: a tükrös trükkel eltüntették a terméket a dobozból.

Tükörrel többnek tűnik

Ellentétes hatást értek el a tükör segítségével a Neige Ice Cider ajándékcsomagolásánál, amikor tükörszerű hátteret alkalmaztak. A tükör klasszikus felhasználásával nem csak többszörözték a termékmennyiséget, de olvashatóvá és láthatóvá vált a hátoldala is a csomagolásnak az ajándékdobozban.

Via LovelyPackage, Digital Synopsis