763. 4 érv a csomagolás mellett a koronavírus alatt

Jöjjön pár emlékeztető érv amellett, miért is kell mégis szeretni (elviselni) a csomagolásokat és nem csak egy szükséges környezetkárosító rosszként tekinteni azokra a karantén alatt (is).

1. Hosszan tárol & eltart: csomagolt étel nélkül nehéz (lenne) egy karanténos időszakot átvészelni. Rengetek olyan termék és élelmiszer van, ami csak azért őrizheti meg hosszan a minőségét, mert megfelelően be van csomagolva. És bár nem kell félni attól, hogy áruhiány lesz Magyarországon, érdemes megfigyelni, hogy a vásárlók az utóbbi hetekben mindig betesznek a kosarukba egy-két plusz tartós csomagolt élelmiszert, még akkor is, ha nem pánik-bevásárolnak. Érdemes belesni a többi vásárló kosarába is, a kosarak összetétele megváltozott, gyakrabban vásárolunk konzerv löncshúst és készétel konzerveket. Biztos, ami, biztos alapon, ami teljesen érthető kockázat-minimalizálás vásárlói oldalról.

2. Plusz védelem az eladóhelyen: nem csak az éhhaláltól véd meg a csomagolt élelmiszer karantén alatt, de az eladóhelyen is segít elkerülni a közvetlen kontaktust a vásárlók és termék között. Nem hiába zacskózzák be újabban az eladóhelyek nagyobb arányban például a kenyeret, az emberek önkéntelenül is elkerülnék, hogy a más által összetapogatott pékárut kelljen megvenni. Egy ideig a lédig élelmiszerek ideje lejárt, majd újra lehet csomagolásmentesen vásárolni, ha nem kell rettegni a vírustól és nem kell hipózni (?) a tojásokat...

3. Legolcsóbb & legjobb szórakozás: a hogyan-éljük-túl-a-karantént (gyerekkel is) játéknak már szinte külön mém-szakirodalma van: tippek, trükkök ezrei lelhetők fel a neten a tartalmas otthoni szórakozásra és a bezártság elfeledtetésére. A megfizethető ötletek felértékelődése a későbbiekben várható, főleg ha az emberek elkezdik felélni a tartalékaikat. A kreatívkodások legolcsóbbika, ha a csomagolásokat használjuk fel, és azokból alkotunk a ránkszakadt szabadidőben. Lehet PET palackokból játékot és kiegészítőket gyártani a gyerekekkel, vagy csak kreatívkodni cél nélkül.

4. Védőfelszerelés: a legjobb DIY védőfelszerelés a vírus ellen csomagolásokból készül, ez egyértelmű. Habár Magyarországon a közösségi oldalakon inkább a maszk varrás vált a legnépszerűbb alternatívává a maszkhiány miatt, külföldön sok csomagolás alapanyagú megoldással lehet találkozni, mely egyszerre kreatív, szórakoztató és kínos is. Reméljük valamennyire véd is.

Vagyis a csomagolás - felelősen vásárolva és felhasználva - igenis jobbá teheti a hétköznapi életünket, nem csak felesleges pénzkidobás és környezetkárosító hulladék, főleg olyan időszakban, mint a mostani.

Hosszan tárol & eltart Hosszan tárol & eltart Hosszan tárol & eltart Plusz védelem az eladóhelyen Plusz védelem az eladóhelyen Legolcsóbb & legjobb szórakozás Legolcsóbb & legjobb szórakozás Védőfelszerelés Védőfelszerelés Védőfelszerelés