765. Építs cicaházat TV csomagolásból

Itt egy megoldás a Samsungtól, hogyan lehet felhasználni újra a TV dobozát.

Habár az ötlet nem teljesen új, más gyártók is alkalmaztak már korábban hasonlóan szórakoztató újrahasznosításra biztató megoldásokat, mégis érdemes bemutatni a Samsung Lifestyle TV új ökobarát csomagolási ötletét. Az újrahasználat alapkoncepciója, hogy a megvásárolt TV dobozából otthon, a mellékelt instrukciók alapján a vásárlók cicaházat, újságos polcot vagy akár egy kis szekrényt is építhetnek maguk.

A gyakorlati megoldása az ötletnek nagyon egyszerű, a három DIY design tervét a papír mindkét oldalára egy ún. dot matrix design segítségével rányomták, hogy az újrahasználat egyszerűbb legyen. A csomagolásban egy használati utasítás is érkezik, ami segíti a kreatív alkotást egy QR kód segítségével.

A management szerint az ötletet kedvezően fogadhatják a fogyasztók, mert általában szívesebben vásárolnak egy olyan cégtől, akik osztják az értékeiket, és ezzel a csomagolással egy olyan élményt is kínálnak, ami a környezetvédelemnek és önkifejezési vágynak is nagyszerű.

“Consumers are more likely to purchase from a brand that shares similar fundamentals and values as they do, and with our eco-packaging, we believe that we can provide our customers with a new experience that considers the environment as an important way to express themselves” - Kangwook Chun, Executive Vice President and Head of Product Strategy Team of Visual Display Business, Samsung Electronics

Persze ha nem akarod, hogy az új berendezési tárgyad a lakásban ne legyen egy hirdetőtábla (nagy Samsung felirattal), esetleg le is kell festened majd a karton berendezési tárgyat.

Via Samsung