744. Gyerekek helytelen pózban, csücsörítő szájjal

Biztos recept nincs arra, hogy miről fognak beszélni a fogyasztók és maguktól írni az újságírók egy vállalatról, de példákat lehet mutatni, amikor valamiért (véletlenül vagy szándékosan) mégis megtörtént a csoda, és a fogyasztók önként hirdetnek. Például a McDonald's 'egymásba szeretni' pohara ilyen.

A McDonald's Japánban egy új nyári üdítőt, a McFizzt egy cuki, figurás pohárba töltötte, melynek a témája 'egymásba szeretni' volt. Az üdítő egy-egy oldalán egy kislány és egy kisfiú teljes alakos képe volt látható csücsörítő szájjal. Miután a pohár kiürült, a gyerekek csókolózhattak. Legalábbis ez lehetett a McDonald's grafikusainak a terve. De a(z unatkozó és) szürcsölgető vendégek addig-addig forgatták a poharakat, amíg nem megfelelő pózba került a két gyerek, és egymást a nem megfelelő helyen érintették vagy puszilták meg.

Persze az internet egyszerűen imádta a huncut tréfát, és a poharakat végtelen kombinációban tartották, fotózták és osztották meg, így adva a világ tudtára a McFizz bevezetését a Japán piacra. Vagyis ez egy nagyszerű újabb példa arra, hogyan lehet szinte ingyen (akaratlanul?) hírverést generálni egy cuki nyári limitált pohárral.

mcfizz1.jpg mcfizz2.jpg mcfizz3.jpg mcfizz4.jpg mcfizz5.jpg mcfizz6.jpg mcfizz7.jpg mcfizz8.jpg mcfizz9.jpg