720. Csomagolj levélbe, ne plasztikba

Egy példa, hogyan lehet a plasztikot mellőzni az eladóhelyen: az eladóhely lecserélte a zöldség-gyümölcsök (egy részének) csomagolását igazi levelekre.

Az ázsiai (Chiang Mai; Thailand) Rimping Supermarket kínálata nagyon gusztusos és természetes hatású a levél-csomagolásoktól. Látszik, hogy nagyon sok munkát fektettek mind a csomagolásba, mind a polcképbe. És az internet népe imádja. A bolti dolgozókat is meglepte, hogy mennyire, és véleményük szerint a végén úgyis a fogyasztók döntenek, melyik csomagolás maradjon, ugyanis a vásárlás a szavazatuk.

“I feel it is now up to the shoppers to show the supermarket which they prefer. Because without a doubt if every one opts for the banana leaf packaging then they will stop stocking the items in plastic and this will also drive other great ideas forward.”

Csak halkan teszem hozzá, hogy azért ebben az üzletben is sok feleslegesen csomagolt termék van, lásd single csomagolások. Valamint ha minden üzlet levélbe csomagolná a termékeit, akkor a fél világon csomagoláshelyettesítő (banán)fákat kellene ültetni.

via

csomagolasmantes<em>azsia</em>1.jpg csomagolasmentes<em>azsia</em>2.jpg csomagolasmentes<em>azsia</em>3.jpg csomagolasmentes<em>azsia</em>4.jpg csomagolasmentes<em>azsia</em>5.jpg