718. Óceán hulladék újra a polcokon

Lényegében összeszedik a szemetet a strandokon, majd újra csomagolást készítettek belőle és eladják.

A P&G egy több márkát érintő akciójukban (Pantene, Aussiea, Herbal Essences) a Terracycle-lel fogott össze (kiegészülve a Suez hulladékkezelő vállalattal), hogy ezzel segítsék a környezetvédelmet és megtisztítsák a strandokat. A termékek palackja körülbelül 25%-ban tartalmaz újrahasznált csomagolóanyagokat eldobált és széthagyott csomagolásokból (ocean plastic). És ezt nagy betűkkel, humorosan rá is írták a csomagolásra.

A kampányban részt vevő márkák márkastratégiájukkal összefüggésben alkalmazzák a részben újrahasznosított csomagolásokat (lásd a lent a megvalósult termékeket, csomagolásokat). A termékek limitált mennyiségben, térségben és időben elérhetők a részt vevő országok retailjeinek polcain, de ígérik, hogy évente 2,600 tonna újrahasznált műanyagot használnak majd fel a jövőben fél milliárd samponos palackjukhoz. A legelső márka a Head&Shoulders volt, majd idén a víz világnapja alkalmából a Herbal Essences is piacra dob pár limitált csomagolású SKU-t.

“By incorporating beach plastic into their bottles, Herbal Essences is showing that they are committed to doing something and leading by example. I look forward to our continued work together to raise awareness and make a bigger difference.” -Tom Szaky, TerraCycle, CEO

A programban részt vevő két cég nagyon büszke lenne arra, ha ezzel is közelebb kerülnének ahhoz, hogy a bolygót meg lehessen tisztítani az eldobált csomagolási hulladéktól. Nem beszélve arról, hogy ez egy nagyszerű marketing eszköz is, hogy kiemeljék a márka környezetbarát, természetes szemléletét és ráüljenek a - szó átvitt értelmében is - a hullámra.

Forrás: Drugstorenews, P&G

herbalesences<em>1.jpg ocean</em>plastic<em>bottles</em>1.jpg ocean<em>plastic</em>bottles_2.jpg