709. Csomagolási trükk, mely félrevezeti a postásokat

A csomagolás nagyrészt azért van, hogy megvédje a terméket. De vannak olyan próbatételek, melyeket egy jól kiválasztott és megtervezett csomagolás sem tud kivédeni.

Mit tesz a gyártó, ha a szállítás során gyakran sérül a termék? Csomagolási laboratóriumban teszteli azt, hogy mik lehetnek a gyenge pontok a szállítás során, majd újratervezteti a csomagolását. Azonban ez nem csak költség, de időigényes folyamat is.

Azonban a dán VanMoof, mely egy drága bicajokat gyártó start-up, mást talált ki, miután arra lettek figyelmesek, hogy nagyon sok csomag - és benne a termék - megsérül a helytelen szállítás következtében. A fogyasztók közel 30%-a jelentett valamilyen sérülést a kiszállítás után.

A megoldásuk egyszerű volt és nagyszerű, nem a csomagolással volt gond, hanem azzal, ahogy a csomagolásokat kezelték az amerikai piacon. Így mivel a becsomagolt kerékpárok doboza megegyezett a lapos tévék dobozával, egy tévét ábrázoló képet tettek a csomagolásra, hogy aki csak felületesen nézi és olvassa a csomagot, az tévének és ne kerékpárnak nézze. A tévére pedig mindenki nagyon figyel.

Az egyszerű design trükk (outsmart the city) bevált, a csomagolás újragondolása óta alig sérültek a feladott kerékpárok, sőt, gerillamarketingnek sem rossz. Már csak arra kell vigyáznia a gyártónak, hogy a postások nehogy rájöjjenek, hogy a doboznak semmi köze sincs a tévékhez...

Forrás: Metro, Paazl, Independent

van<em>moof7.jpg van</em>moof2.jpg van<em>moof4.jpg van</em>moof5.jpg van_moof6.png