686. Adidas hulladék cipője

Lehetséges az, hogy egy cipő abból a PET palackból készüljön, ami felelőtlenül az óceánokban végezte? Igen, méghozzá, tömegtermelésben; így készült az Adidas csomagolási hulladék cipője, óriási sikerrel. A cég ily módon szeretné felhívni a figyelmet az óceánok védelmének fontosságára.

Vizeink tele vannak sajnos (csomagolási) hulladékkal, ami az állatoknak kifejezetten káros (nézd meg ezeket a szenvedő, deformált állatokat). Állítólag percenként egy teherautónyi hulladék kerül a vizekbe. Erre válaszul jött az Adidas a hulladék cipővel, mely 5 százalék újrahasznosított poliészterből, és 95 százaléknyi tengerből kinyert műanyag hulladékból készül. Minden párhoz 11 műanyag flakont használtak fel, összesen 11 millió műanyag palackot.

A projekt a Parley for the Oceans környezetvédő csoporttal vált valóra. Az Adidas ezzel példaértékűen tesz a környezetért, felhívják a figyelmet az óceánok helyzetére és a fogyasztói felelősségre benne.

Forrás: BI; 24

For the oceans. #FCBayern spielt in Trikots aus recyceltem Ozeanmüll: https://t.co/vvF2KD4Qgw #adidasParley pic.twitter.com/3cnWFsXhYm — FC Bayern München (@FCBayern) 2016. november 4.