685. Az öt legötletesebb limited edition csomagolás

Limited kiadások (limited/special edition) nem csak a luxuscikkek piacán találhatók meg, hanem élelmiszereknél és egyéb gyorsan forgó termékek piacán (FMCG) is. Ráadásul egyre több termékkategóriában látni ezeket a termékeket a polcokon. A limited edition lényege, hogy a gyártók egy különleges terméket dobnak piacra, melyet limitált ideig és/vagy mennyiségben lehet kapni.

A csomagolás is lehet a limitált kiadás központi eleme, amikor mindössze az különbözteti meg a limitáltat az eredeti terméktől. Ilyen különleges és ötletes csomagolások következnek.

  1. Itt a bikini szezon, így nem csoda, hogy az első helyen egy fürdőruhás csomagolás áll. Az Orangina dobta piacra 2017-ben ezt a nyári terméket, melyen a megszokott design helyett fürdőruha volt nőknek és férfiaknak külön-külön.

094.jpg

  1. A Moët pezsgő szintén 2017-ben jelentkezett egy emotikonos kiadással, melynek a címkéje matricákat rejtett. Segítségükkel a fogyasztók az üveget (vagy mást) kidekorálhatták és egyedivé tehették.

108.jpg

  1. Ki ne ismerné azt, amikor egy asztaltársaságban valaki módszeresen elkezdi lefejteni a maga előtt lévő üvegről a címkét. Ezt a szokást ismerte el (vagy fel) a Beck's egy úgynevezett kaparós üveggel, amit 2015-ben dobott a piacra. Az üveg extra alumínium fólia borítása vált a rajztáblává: az unatkozó fogyasztók kedvükre kreatívkodhattak sörözés közben.

129.png

  1. A Tuborg is a fogyasztói kreativitásra épített, amikor 2015-ben az orosz piacra dobta a 'Te hogyan partizol?' üvegét, amin egy gondolatbuborék alakú, írható, üresen hagyott részre írhatták a fogyasztók, hogy éppen hogyan éreznek.

013.jpg

  1. Végül nem szabad elfeledkezni a Coca-Cola karácsonyi masnis csomagolásáról, melyet először 2015-ben az angol piacra vezettek be a karácsonyi szezonban. A címke, amikor meghúzták a megfelelő részt, egy masnivá változott, így képezve a tökéletes karácsonyi ajándékot.

026.jpg