671. 15 millió támogatás csomagolásfejlesztésre

Nem csak a fogyasztóknak, a kis- és középvállalkozásoknak is karácsony van idén: december 6-án indul a GINOP pályázat, melyből csomagolásfejlesztés valósítható meg.

Jelenleg egy jó csomagolásfejlesztési ötletnél nem kell sokkal több, mivel a frissen kiírt A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című GINOP-2.1.8-17 pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy KKV-k 5 és 15 millió forint közötti támogatást nyerjenek csomagolásfejlesztéseik megvalósításhoz. Olyan eszközök, immateriális javak beszerzését támogatja, amelyek a támogatást igénylő vállalkozásnál a támogatási kérelem benyújtásakor nem álltak rendelkezésre és beszerzésük révén a támogatást igénylő vállalkozásnál új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre. Vagyis a pályázat keretében célszerű olyan beruházást vagy fejlesztést megvalósítani, mely hosszú távon szolgálja a pályázó szervezet működését. És egy csomagolásfejlesztési pályázat megfelelő lehet erre. A pályázatról bővebb információ itt érhető el.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a lehet, a saját forrás az elszámolható költségek minimum 10%-a kell legyen. 17 Mrd Ft áll rendelkezésre a projekt keretében és várhatóan 850-3400 db pályázatot támogatnak. A pályázatok folyamatos értékelés keretében kerülnek elbírálásra. Hajrá, ne késsetek le róla!

Forrás: SA pályázat