648. Gyűjtés szenvedélye

Emberi alapszükséglet a gyűjtögetés. A gyűjtemény pedig sokat elárul a gyűjtőről magáról: a kitartásáról, preferenciájáról, érdeklődéséről, rendszeretetéről és lehetőségeiről. Néhány kép fürdőszobai parfüm kollekciókról.

Csomagolásokat nagyon gyakran gyűjtenek: gyufásdobozt, kupakokat, üvegeket. És nem csak azért, mert kell a betétdíj, hanem mert különlegesek, esztétikusak, változatosak. A gyűjtött csomagolások között esztétikailag az egyik legkiemelkedőbb termékkategória, a parfümös üvegek, melyek néha talán értékesebbek (és drágábbak), mint maga a beltartalom. Ezért nem csoda, hogy használat után is megtartják a fogyasztók.

Amikor meglátok egy-egy ilyen kiemelkedő gyűjteményt, mint a lentiek, sokszor elgondolkodom rajta, hogy vajon mi lenne, ha az üvegek mindössze egyszerűek és praktikusak lennének. Akkor lenne belőle tíz kirakva a polcra? Mivel a csomagolás a fogyasztói önkifejezés egyik eszköze, így teljesen érthető, hogy a szükséges mennyiségnél jóval több van belőle (kirakva).

parfum<em>kollekcio</em>1.jpg parfum<em>kollekcio</em>2.jpg parfum<em>kollekcio</em>3.jpg parfum<em>kollekcio</em>4.jpg parfum<em>kollekcio</em>5.jpg parfum<em>kollekcio</em>6.jpg parfum<em>kollekcio</em>7.jpg parfum<em>kollekcio</em>8.jpg