619. Csomagolás design Mondrian módre

A csomagolástervezést sokszor inspirálja a művészet, stílusokat, elemeket vesz át. Ezzel kifinomultságot, és szofisztikált kinézetet adva a magasan pozícionált termékhez. Mondrian "koppintott" és inspirált csomagolás koncepciók következnek.

Piet Mondrian Vörös-sárga-kék kompozíció (1920) c. festménye elég ismert és közkedvelt. A szigorúan szerkesztett, tiszta színfoltokkal megfestett, geometrikus formákat használó kép egyszerűen felismerhető, éppen ezért erősen figyelemfelkeltő és hatásos (is lehet) a csomagoláson. A jól bevélt mintázat kiemeli a tömegből, a mintázat ismertségével, egyszerűségével figyelmet követel.

A lenti csomagolásokat ábrázoló képeken az inspiráció foka az egyszerű utánzástól akár az önálló (csomagolás)műalkotásig terjed. Az egyszerű utánzás csak azoknál a termékeknél néz ki jól, melyek elég erősek önmagukban és a híres mintázat alkalmazása a terméken inkább hozzáadott értéket, mint koppintást eredményez. A vásárlók a színek és formák új struktúrába helyezésekor is felismerik a stílust, ami önállóan is értéket jelent.

Forrás: google

mondriani1.jpg mondriani10.jpg mondriani3.jpg mondriani4.jpg mondriani5.jpg mondriani6.jpg mondriani7.jpg mondriani8.jpg mondriani9.jpg