617. A leghipszterebb sör

Persze, hogy egy sörnek az íz a legfontosabb jellemzője, de talán a különleges csomagolás is segíthet a népszerűségen. Erre példa a Churchkey Can Company.

A világszinten évente elfogyasztott közel másfél milliárd hektoliter sör nagyrészét négy nagy konszern gyártja, de jó hír, hogy a 80-as években csúcsosodó amerikai sörforradalom következtében az amerikai piac 4-5 százalékát már az ún. kézműves sörök teszik ki. A mikrofőzdék piaci részesedése 1-2 százalékkal nő évente. Tehát akarat van, a kérdés, hogyan lehet kitűnni és magára felhívni a figyelmet egy új sörfőzdének.

A pilseni jellegű sört kínáló sör ízében talán nem nagyon különbözik másik pilseni sörtől, azonban a nyitási technológiája egészen különleges. Vagyis különlegesnek számít 2015-ben. Ugyanis a sört nem a megszokott letépős füllel látták el, hanem egy úgynevezett churchkey-vel lehet kinyitni. A churchkey korábban italos dobozok felbontására volt használatos, úgy hogy két háromszög alakú nyílást lehetett vágni vele a doboz tetejére: egy nagyobbat a folyadék kitöltésére, míg a kisebb a levegő beáramolhatásáért volt felelős. Mivel ezt az eszközt már szinte senki nem használja, a kulcsot, vagyis nyitót minden 6-pack-hez csomagolja a gyártó. A retro design mellett a sör kinyitása is nagyon retro lett ezzel: Churchkey Can Co. egy designos és nagyszerű megkülönböztető eszközt talált a csomagolás segítségével, mellyel egyszerűen megküönböztette és márkázta is magát.

Persze a nyitási megoldás fogadtatása nem volt egységesen pozitív, nem mindenkinek tetszett az egyértelműbben bonyolultabb nyitási megoldás, de kit érdekel, ha ezzel kiérdemelte a gyártó a "leghipszterebb sör" címet, nem?

Forrás: wiki, CK beer

churchkey<em>can</em>company5.jpg churchkey<em>can</em>company4.jpg churchkey<em>can</em>company1.jpg churchkey<em>can</em>company2.jpg churchkey<em>can</em>company3.jpg