600. Agyondicsért, aszimmetrikus design koncepció üvegek

Egy különleges, aszimmetrikus formájú, egyedi üvegnél nincs szebb csomagolás, legyen az bármilyen termék. Figyelemfelkeltő, jó PR eszköz, mágnesként vonzza eladóhelyen a fogyasztókat, akik megfogják és hazaviszik, és kirakják és újrahasználják. Mégsincs sok az eladóhelyen.

Egy (asszimmetrikus) különleges egyedi csomagolási koncepció sokszot felmerül a differenciáló stratégiaalkotás folyamán. Persze elméletben nincs is egyszerűbb, mint azt mondani, hogy majd egy különleges és szép üvegben dobjuk a piacra. Aztán valahogy nincs sok ilyen megoldás a piacon, mert amikor elkezdenek számolni, akkor rájönnek sokan, hogy nem annyira éri meg, max limitált szériásan.

De nézzük, melyek a legismertebb aszimmetrikus üveg designok :

  • BEEloved (Njegos Lakic Design, Tamara Mihajlovic): egy online agyondicsért méz csomagolási koncepció, melynek fb honlapja van, de termék még nem került a piacra. Absztrakt üveg, a kaptárra emlékeztető struktúra figyelemfelkeltő és egyedi a méz kategóriában. Persze legyártatni nem éri meg sajnos.
  • AQUA CARPATICA (Christiano Giuggioli): egy szintén agyondicsért versenygyőztes (AQUA CARPATICA CONTEST) design ásványvíz csomagolási koncepció, mely szintén nincs piacon valamiért.
  • ANESTASIA VODKA (Karim Rashid): A, V és K betűk inspirálták az aszimmetrikus design üveget, mely szintén elnyert egy tonna design aranyérmet. Ez a termék ténylegesen piacon volt és megvásárolható (kb. 40 USD), habár jó kritikákat nem kapott, és 2013-ban újra kellett gondolni a termékkoncepciót.

Az asszimetrikus, különleges design csomagolás nagyon szép és jó, de csak nagyon kevés termék(kategória) engedheti meg magának hogy ilyenbe csomagolja a terméket anyagi megfontolásból: lásd parfüm vagy alkoholos ital, ahol a csomagolás előállítási költsége többszörösen meghaladhatja a termékét. Tehát mindig szép a Behance-n és hasonló design oldalakon ilyen koncepciókat látni, de a valóság ettől kicsit más: a funkció és költségszámolás azért előbb jön.

Forrás: itt itt itt

uveg<em>design.png uveg</em>design2.png uveg_design4.png