627. Termékelőny inspirálta csomagolásdesign

A csomagolás design legjobb, ha a termék USP-jéről (egyedi értékesítési előnyről) szól. Így azonnal átjön az üzenet.

Kutatások azt bizonyítják, hogy kevés időnk van olvasni az eladóhelyen, egy termékre pár (tized)másodpercünk jut. Így a képeknek nagy hatása van, jól megválasztva felgyorsítják a választást és a terméküzenet megértését. Így ha a csomagolás designja a legfőbb differenciáló üzenetről, vagyis USP-ről szól, a kommunikációt sokkal hatékonyabbá tehetjük, megspórolhatjuk a vásárlóknak a hosszadalmas információkeresést és feldolgozást.

A követendő példák pont erről szólnak: a friss tojás a tyúk hátsójából, rágó a szép fogakról, fürdőruha az érzékiségről, fülhallgató a zenéről, magas protein tartalmú kenyér a kockás hasról és az aknaellenes kampány a letépett lábról kell szóljon. Figyelemfelkeltő, egyedi és mindenki rögtön megérti, hogy mit ígér a termék.

termek<em>design</em>integracio<em>1.jpg termek</em>design<em>integracio</em>2<em>1.jpg termek</em>design<em>integracio</em>3.jpg termek<em>design</em>integracio<em>4.jpg termek</em>design<em>integracio</em>5.jpg termek<em>design</em>integracio_6.jpg