623. Ludwigban kiállított csomagolások

A pop-art egyik múzsája a csomagolás. A Ludwig Múzeum most megnyílt kiállításán gyönyörű, csomagolás inspirálta művek (is) találhatók: gyufásdobozokkal, üvegekről és WC-papírral.

A pap-art művészeti irányzat lényege, hogy popkultúra tárgyai kerülnek a fókuszba és könnyen értelmezhetőnek tűnő műveket hoznak létre a hétköznapi tárgyak felhasználásával. Az egyik központi téma persze a fogyasztói társadalom, vagyis annak a kritikája, amit mi máshogy lehet legjobban érzékeltetni, mint a csomagolásokkal, melyek velünk vannak minden nap.

A kiállítás részét képzik Warhol Campbell leves reprodukciói is (Campbell’s Soup Can), de a klasszikusok (Andy Warhol, Roy Lichtenstein stb.) mellett (kevésbé) ismert kelet-közép európai alkotások is megtalálhatók (Bak Imre, Birkás Ákos, Bĕla Kolářova). Belépő 2900 (tanároknak 0) HUF.

Ha valakit érdekelne némi magyarázat hozzá a popról, a "Ki nem szarja le a művészettörténetet!" videó (Wahorn András interpretációjával) elég szórakoztató kalauz a kiállításhoz.

ludwig<em>12.jpg ludwig</em>13.jpg ludwig<em>1.jpg ludwig</em>10.jpg ludwig<em>11.jpg ludwig</em>2.jpg ludwig<em>3.jpg ludwig</em>4.jpg ludwig<em>5.jpg ludwig</em>6.jpg ludwig<em>7.jpg ludwig</em>8.jpg ludwig_9.jpg