591. Perszonalizált termékcsomagolás

Nincs is annál jobb, mint névre szóló nutellás üvegből enni, ugye? Vagy telesírni azt a papírzsepit, aminek a dobozán az esküvői/gyerekkori képünk van?

Mivel a technológia lehetővé teszi a perszonalizált termékcsomagolásokat, egyre több márkatulajdonos él a lehetőséggel és kínálják a fogyasztóknak a névreszóló termékeket. A Coca-Cola "neves kampánya" mindenkinek megvan, de ezen kívül van más cég is, aki perszonalizálta a csomagolásokat.

A Nutella 50 éves évfordulójára a fogyasztókat történetmesélésre kérte (több, mint 76 ezret küldtek be) és ezért perszonalizált nutellás üveget küldött ajándékba. A Kleenexnél is van lehetőség a papírzsebkendő egyedivé varázsolására, ugyanis a saját fotónk kerülhet a dobozra egy egyszerűbb online felületen való tervezés után. Az M&M's tovább ment, náluk a terméket lehet a megválasztott eseményhez kapcsolni.

Ez a jövő, a márkák a tömegtermelésből a perszonalizáció felé fordulnak, hogy elkerüljék a márkák elszürkülését, márkalojalitást építsenek, még közelebb hozzák a fogyasztókhoz a termékeket, mégha csak időszakosan is.

personalizacio1.png personalizacio5.png personalizacio7.png personalizacio3.png personalizacio6.png