574. Személyre szabott üzenetek a csomagoláson

Sok márka a személyre szabja a termékeit és egyedi, személyes üzeneteket helyez el a csomagolásán. Ráadásul (majdnem) mindegyiken másmilyet. Körkép, hogy hogyan lehet egyedivé tenni a terméket egy személyes üzenettel.

Egyértelmű trend, hogy a tömeggyártást helyett el kell kezdeni az egyediség felé menni. A Coca-Cola ezt nagyszerűen megoldotta a neves palackjaikkal. De nem ők az egyetlenek, akiknek ez sikerült. Itt van például a Halls cukorka, akinek a "A PEP TALK IN EVERY DROP" kampánya keretében inspiráló, önbizalomnövelő mondatokat nyomtak minden egyesével csomagolt cukorkára. Beteg vagy, de meg fogsz gyógyulni; ezt hivatott segíteni minden mondat, mint például: - Buckle down and push forth! - Nothing you can’t handle! - Power through! Be unstoppable. - Don't wait to get started.

Hasonló, de talán merészebben motiváló jelmondatokat találhatunk a Dove csokiszeleteken is, például: - A push-up bra is not cheating. Stand up for yourself.

De a Splenda édesítőszer is hasonlót követett el, amikor édeshez/édességhez kapcsolódó mondatokat nyomtatott az adagos csomagolására: - Sweentess is the most important ingredient for life. Let your creative sprinkles flow.

A Taco Bell kampánya pedig olyan jól sikerült kampány, hogy internetes mém is lett belőle. - Let's go get matching tattoos. All of those sauce packets why me why now?

Tehát a példákból látható, hogy a tömeges tesztreszabás, a tömegesen testreszabott üzenetek nagyon népszerűek mostanában a csomagolások között. Sokféle példa megtalálható a piacon, minden márka megalkothatja a termékhez leginkább illő üzenetet. És mi az eredménye fogyasztói szempontból? Egyedinek érzik magunkat a vásárlók, a márka személyesebbé válik, szerethetőbb lesz, elmélyülhet a fogyasztó-márka kapcsolat, vagy egyszerűen csak lesz egy jó napja (ok, perce) a fogyasztónak. Akármelyik teljesüljön az előbbiek közül, a személyes üzenetek elérték a céljukat.

Kinek nem vidítaná fel a napját egy személyes üzenet?

halls.jpg splenda<em>sachet</em>msg.jpg dove-wrapper.jpg taco bell2.jpg taco bell.jpg