548. Digitál print és közösségi média kombinációja

Nem semmi, hogy milyen jól lehet a digitális printet a közösségi médiával párosítani. A friss reggeli kávé mellé egy friss hír is járt a kampány időszaka alatt a Golf News Twitter áramából.

A Y&R DUBAI célja az volt, hogy segítsenek a Golf News online hírportálnak még több olvasót elérni, akik telefonjukon kapják meg a legújabb híreket. Fogyasztók sok olyan hírportál közül választhatnak, akik egy applikáció segítségével a híreket a telefonjukon olvashatják. Szoros a verseny, a Golf News ügynökségének nem volt egyszerű dolga, azonban egy egyszerű ötlettel sikerült 2,400 új Gulf News Twitter követőt szerezni a kampány első két hetében, valamint 37%-kal növelni a Gulf News honlap látogatottságát.

Hogy is érték el ezt? Az ötlet pofonegyszerű volt. Végiggondolva azt, hogy mikor is szeretnek az emberek híreket olvasni, szó szerint az emberek kezébe adták az új híreket. A Tim Hortons nemzetközi kávélánccal szövetkezve megalkották a "THE ‘HEADLINE NEWS’ CUP SLEEVE"-et (valami olyasmit tesz, mint: a híradó a kávéspoháron). Azon az elgondoláson továbbmenve, hogy a friss kávéhoz nagyon jól passzol a friss hír is, amikor a kávézó vendégei megkapták a friss kávéjukat, az óra legfontosabb hírét is megkapták kinyomtatva a kávéspoharukon a Golf News Twitter-áramából. A nyomtató a Twitter-falról húzta le minden órában a legfrissebb híreket.

A fogyasztók meg ha akartak, ellátogattak a Golf News oldalára a hír elolvasása után, hogy még több hírt olvassanak.

Forrás: Golf

golf news.jpg