528. Csomagolás kiállítás a Kiscelliben

Április 16-án, kedden 18 órakor nyílt meg a Kiscelli Múzeumban egy új, időszaki kiállítás a csomagolóanyagokról. A Csomagoljam? című kiállítás a papírcsomagolás történetéről ad betekintést.

A kereskedelmi grafika 20. századi emlékeiből válogatnak a tárlaton, ami állításuk szerint nagyon is érdekes, hiszen a csomagoló- anyagok divatérzékeny, friss képi világa a kezdetektől fogva a puszta használaton túl, fontos kultúraközvetítő eszköz volt. A csomagolópapírok, árucímkék, zacskók és dobozok sorában a kis cégek egyedi tervezésű dekorációi és a nagyobb hálózatok – így a Stühmer vagy a Pick – teljes papírsorozatai is szerepelnek a kiállításon.

A színes csomagolópapírok, árucímkék, papírzacskók és dobozok történetét a kezdetektől 1990-ig követi végig. A kiállítás legrégebbi tárgya a 19. század második feléből való restaurált kelengye-csomagolás, amely Mössmer József A menyasszonyhoz nevű vászon- és fehérnemű-raktárából származik. Látható lesz továbbá Kuncz József vászon-nagykereskedő, császári és királyi udvari szállító csomagolópapírja az 1900-as évekből. A kiállított anyag arról is tanúskodik, hogy a cég díjat nyert az 1920-as párizsi világkiállításon. az október 6-ig látogatható kiállítás, emellett bemutat egy válogatást mai magyar designerek és egyetemi hallgatók munkáiból is.

További infót lehet szerezni innen, innen és innen.

Köszönet a tippért: Fecni

kiscelli2.jpg kiscelli1.jpg kiscelli3.jpg