496. Beszélő whiskys üveg

A zene ritmusára reagál a csomagolás a bulihelyen. Ellenállhatatlan csábítás a táncoló tömegnek a bárpult mögül. Egyszersmind egy leporolt ötlet 2009-ből.

Parker Williams tervezte a Ballantine's Finest üvegét, melyet nemrég dobtak piacra a vezető piacokon világszerte. Kihívás a tervezőnek az volt, hogy homályos, sötét bárokban, bulihelyen kellett valahogy láthatóvá és feltűnővé tenni az üveget. Egy új technológia, az elektrolumineszkáció (electroluminescent) segítségével a zene ritmusára villog az üveg. A koncepció lényege, hogy a bulizó emberekre a márka jó benyomást tegyen, amit legegyszerűbb egy kis animációval és meghökkentéssel elérni.

A technológia segítségével a speciális vékony anyag fényt bocsát ki, amint az elektromos áram áthalad rajta, ráadásul testreszabható, egy sorozatot is létre lehessen hozni, hogy az egymás melletti üvegek egyszerre táncoljanak és beszéljenek a fogyasztóhoz.

De mint szokták mondani, nincs új a nap alatt. Nagyon érdekes, hogy ez nem az első ilyen próbálkozása a cégnek, volt már korábban is egy hasonló, ahol szintén a zene ütemére változott a csomagolás 2009-ben, amit a Core (újabb nevén (Hornall Anderson UK) ügynökség készített el a gyártónak. Az a technológia még elemmel működött,

Forrás: itt és itt és itt

The new Ballantine's Finest packaging ballantines<em>finest</em>illuminateing_bottle