439. Keresd a Mickey Egeret a kaján

Ha ott van a csomagoláson a Mickey egér fej, akkor biztos lehetsz benne, hogy a gyerek nem lesz túlsúlyos. Kampány a gyerekek elhízása ellen a Walt Disney Company-tól.

Nemrég jelentette be a Disney, hogy harcot indít a gyerekek elhízása ellen. A gyerekeknek szóló TV csatornákon, rádiókon és honlapokon ezentúl nem lehet junk foodot hirdetni, vagyis olyan ételeket, melyek tápanyagértéke meghalad bizonyos határértékeket. Az eddig a rajzfilmek előtt gyakran hirdetett termékek, mint cukros narancslék, reggelizőpelyhek, csokik nem hirdethetnek többet. A Michelle Obama által támogatott program keretén belül ezentúl a Disney vidámparkokban is egészségesebb ételeket fognak árusítani.

A csomagolt élelmiszerek piacára is belépne ezzel a Disney: amennyiben a gyártókkal sikerül egyezséget kötni, megkaphatják a Disney pecsétet a termékre, bizonyítva ezzel azt, hogy a termék egészséges a gyereknek. A kampány alapötlete dicséretes, azt viszont még nem lehet megmondani, hogy a létező tanúsítványok mellett van-e szükség még egy kifejezetten a gyerekeknek szólóra, vagy csak a szülőket zavarja majd még jobban össze.

Disneynek nem ez az első próbálkozása ugyanis az elhízás ellen, a Toy Story-s karakterek sem láthatók már nagyon cukros ételek csomagolásán.

Forrás: nytimes