389. A Spar nem nyújtja pofonért a másik orcáját

A co-creation és fogyasztói bevonódás szuper példája a Spar fél évvel ezelőtti és legújabb akciója, melyben fogyasztókat zacskó és tejesdoboz tervezésre kérnek. Azonban a tavalyi kampány érdekes eredményeket hozott, sok lett a genitália a tervekben, ezért sajnos idén limitálták a kreativitást.

Az internetezők tízezreit megmozgató, nagy sikerű tavalyi SPAR bevásárlótáska tervező verseny után (Vitamintáska), idén a SPAR ESL tej dobozának grafikáját tervezhetik meg a vállalkozó kedvű internet felhasználók. A koncepció szerint a nyertes terv alapján kerül legyártásra a cégcsoport üzleteiben értékesített SPAR ESL tej doboza. De sokan kapnak egyéb nyereményt is. A SPAR általános iskolák számára külön versenyt hirdetett, az iskola, aki a legtöbb szavazatot gyűjti a játék időtartama alatt, 1200 liter tejet nyer. Már most több, mint 7700 indulás van.

Az előző akció pikantériája, hogy végtelen obszcén Spar táska készült. Az internetnek köszönhetően enyhén kisiklott az ötlet: "a trollok leginkább pöcsöket, szexelő párokat és egyéb obszcén dolgokat rajzoltak tonnaszám" (Index/Velvet). A Spar ennek ellenére ismétli a versenyt. Persze megtett mindent azért, hogy a genitáliák ne domináljanak a tejesdobozokon, a grafikai elemek között most nem zöldségek, hanem csak retardált tehenek és botjukat szorongató pásztorok (?) vannak.

Lent a "nagysikerű" Vitamintáska kampány legjobb félresikerült képei. Tejesdobozok közül meg az aktuális legjobbak, nézzétek meg az eddigi felhozatalt itt. Aki tervezni akar, tejesdobozt itt megteheti. Hajrá, a felhozatal elég mainstream, szükség lenne kreatív ötletekre.

Forrás: itt és itt