380. Temessenek a csomagolásba!

A Pringles az egyik olyan márka, ami főleg a csomagolása miatt lett híres. A legenda szerint a feltalálóját a csomagolásba temették.

A Pringles (Procter & Gamble snack márkája) nevének eredete kicsit homályos, azonban a kifejlesztésének oka egyszerű. A P&G egy tökéletes ízű chipset akart a fogyasztó kezébe adni, mely mellesleg nem töredezik a szállítás során. A megoldás a tökéletesen egyforma ovális alakú chips lett, melyben mindössze 42% burgonya-tartalom van. A termékhez szükség volt a speciális csomagolásra is, a kemény hengeres dobozra a töredezés megakadályozására, ami egyedülálló megoldás a mai napig a piacon a többi chips között. A Pringles azóta is egyedülálló ezzel a megoldással a piacon.

A Pringles teljes koncepiója egy ember, Fredric J. Baur munkája. A férfi amellett, hogy egész életét a P&G termékek fejlesztésének szentelte, a Pringles chips apjának is tekinthető, mert mind a chipset, mind a csomagolást ő találta ki. 2008-ban halt meg és gyerekei - kérésének megfelelően - hamvai egy részét egy Pringles dobozba helyezték, így a Pringles megalkotója végső nyugalmát a saját maga által kifejlesztett csomagolásban találta meg.

Végül pedig következzen egy special (limited) edition csomagolás: a teniszlabda Pringles. Tökéletes példája annak, amikor a designer talál egy kapcsolódási pontot egy esemény (itt Wimbledon) és a termék között.

Forrás: itt