456. Magyar díjazott a csomagolásversenyen először

Kiosztásra kerültek megint a Pentawards díjak. Közép Európából elsőként a magyar KSW LATTE Kft. grafikailag formabontó tejes doboz csomagolása is díjat nyert a dizájn szakma csúcs eseményének tekintett PENTAWARDS gálán.

Idén 46 országból 1200 pályamű érkezett, A legjobbak október negyedikén a párizsi Opera bálteremben megrendezett eseményen vehették át az elismerést, köztük a KSW LATTE Kft. ügyvezetője Suha Sándor is.

A KSW LATTE Kft. a FOOD kategóriában nyerte el a bronz elismerést. A PENTAWARDS díjon eddig még egyszer sem díjaztak közép európai céget ebben a kategóriában, sőt a díjra még jelölt sem volt a régióból. A nyertesek között olyan dizájncsapatok nyertek eddig mint a Coca Cola, a Pepsi, a Heineken, a San Pellegrino, a Nestlé stb., amelyek mindig a csomagolás csúcsát mutatták be pályaműveikkel.

A PENTAWARDS zsűri tagjai, tíz különböző ország vezető designerei, tíz különböző piacról érkeznek, akik nem kommunikálnak egymással. A zsűri összetétele és világszínvonala miatt, jogosan mondhatjuk a nyertes csomagolások a világ minden részén megállják majd a helyüket. A PENTAWARDS küldetése és színvonala révén, a csomagolás dizájnerek számára útmutató lett.

További Pentawards Bronze 2012 díjazottak: Evian, Tuborg, Schwarzkopf, Coca Cola (Historic kollekció) stb. A legmagasabb díjat, a gyémánt fokozatot a Coca Cola, DIET Coke pályaműve nyerte el.

Forrás: sajtóközlemény, további díjazottakért katt ide

KSWLatte<em>group</em>white<em>k.jpg KSWLatte</em>group_k.jpg