356. 1in2 - a rászorulók támogatása a csomagolással

Amid van, azt miért ne osztanád meg azzal, akinek szüksége van rá? Fél termék teljes csomagolásban, teljes árért. Kampány a rászorulókért.

A Casa do Zezinho - alapítvány, ami szegény gyerekek és családok ezreit támogatja - Brazíliában összeállt két szupermarket lánccal akiknek a friss árujuk (főleg, hús, zöldség, gyümölcs) egy részét félbevágták és újracsomagolták. A termék minőségbiztosításáért, tárolásáért és szállításáért a szupermarket felelt, a félbevágást az NGO által támogatott gyerekek végezték. Azonban a félbevágott termékeket a vevők továbbra is teljes áron vásárolhatták meg. A kampányt más kommunikációs eszközzel nem támogatták, csak a teljes csomagolásban lévő félbevágott áruval találkoztak a fogyasztók. A kampány célja az volt, hogy az így megmaradt fele árut megkapta az alapítvány és a rászorulóknak megfőzték a saját konyháikban.

A kampány amúgy igen sikeresnek mondható, a 2011-es Cannes International Festival of Creativity-n ezüst oroszlánt nyert. Nem beszélve arról, hogy az alapítvány támogatása megnőtt 28%-kal az előző évhez képest. A kampányt a AlmapBBDO készítette.

Forrás: itt és itt