355. WD-40 a hadsereg olajozott működéséért

A WD-40 mindenre jó: kerékpár, gitárhúr, csatlakozó... És még a csomagolása is érdekes lehet. Főleg a limitált kiadások.

"Water Displacement, 40th attempt" ("Vízkiszorítás, 40. próba") a WD-40 márkanevének alapja. Egy vegyész, Norm Larsen laboratóriumi jegyzetéből származik, aki 1953-ban fejlesztette ki a a terméket. Egy olyan formula kifejlesztésén dolgozott, amely korróziógátló a víz elvonásával és a 40. próbálkozásra sikerült a formulát kifejlesztenie. Emellett egy csodaszer, hiszen majdnem mindenütt alkalmazható. De minket nem ez, hanem a csomagolás érdekel, mely szintén izgalmas a limitált szériáival és koncepciókkal.

A WD-40 egyik kampánya volt a Now and then, amikor a modern WD-40-et összecsomagolták a klasszikus csomagolással. Az akció célja az új kiszerelés funkcionális újításainak kihangsúlyozása és a klasszikus forma által emlékek ébresztése volt.

Egy limitált csomagolás is kijött nemég a piacra. Azzal, hogy témát szerepeltettek a csomagoláson, tisztelegni próbáltak előttük. A CROWN Aerosol Packaging North America és a WD 40 közös projektjeként került bevezetésre, melyben több katonai szervezetet támogattak a bevételből (Armed Services YMCA, Wounded Warrior Project, Veterans Medical Research Foundation). Nekem azonban kicsit visszás ez a kampány, az amerikai hadsereg helyében nem gondolnám jó marketing akciónak, mert ezzel azt kommunikálják, hogy a gépezet nem működik megfelelően.

És mivel általában nőket nem hoz annyira lázba a WD-40. készült egy csomagolási koncepció kifejezetten nekik, hogy megváltozzon a WD-40 férfias image-e. Virágok vannak rajta és egész nőiesnek néz ki. A koncepció célja, hogy az apróbb házimunkáknál nők is előszeretettel használják a terméket. Különlegessége, hogy a kiszerelés is kisebb, praktikusabb, mint a klasszikus WD-40.

Forrás: DDCA, PD

UPDATE: +1 bónusz WD-40 csomagolás innen russzofil jóvoltából