294. Cigaretta tini lányoknak

Az orosz cigaretta designja nyilvánvalóan fiatal lányoknak szól. És bár számtalan dolgot szabályozhat a törvény, a fiatalos designt azért mégsem lehet betiltani.

Nem nagy titok, hogy minél korábban szokik rá valaki a cigire, annál valószínűbb, hogy örökre megmarad a szenvedély. Ez a magyarázata, hogy a cigarettagyártók sokszor a fiatalok felé nyitnak. Egyre gyakrabban látni friss, lendületes designt, melynek a célcsoportja a tinik. Erre a stratégiára kiváló példa az egyik orosz nagy cigaretta gyártó, a Donsky Tabaknak Sweet Dreams márkájának újradesignolása. A csomagolás azokat a fiatal lányokat célozza meg, akik utazni, szórakozni szeretnek, kozmopolita életre vágynak. Amit ha nem tudják elérni, hát elég a 20 rubel és már nagyon felnőttesnek és menőnek érezhetik magukat. Állítólag a cigi még édeskés is, hogy könnyebben meg lehessen szeretni az ízét.

A világ és főleg orosz sajtóban elég nagy visszhangot kapott a cég új csomagolása és provokatív reklámjai. Kérdezik, hogy miként engedhető meg a nyilvánvalóan gyerekeknek szóló design (és hirdetés persze). Felső kép az új, alsó a régi design.

Forrás: BI, novalny,