304. Virtuális üvegből igazi üveg ajándék

A promóció célja az üveg, mint csomagolási alapanyag népszerűsítése, a közeg a közösségi média (Facebook), a lehetséges nyeremény egy üveg, teli jóval.

A játék lényege egyszerű, csak passzold tovább az üveget, és kész. Csatlakozni kell a Facebook oldalon a közösséghez, virtuálisan inni az üvegből valamekkora mennyiséget, majd továbbpasszolni valamelyik havernak. Ezután ő is iszik belőle, továbbpasszolja és így tovább, míg valakinél kifogy az üveg. Akinél kifogy, az ajándékot kap. És nem virtuálisat, hanem igazi üveget, benne valami finommal. Állításuk szerint 1 a 4-hez a nyerés esélye, de a nyeréshez taktikázni kell az ivott mennyiségekkel.

Érdekes, interaktív kezdeményezés az üveg, mint csomagolóanyag népszerűsítésére a Association European Container Glass Federation-től. A közösséget (social media) használja, melynek segítségével egy vicces játékot nyújt, hogy a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítse. Állításuk szerint erre a Facebook kiváló terep, mert így játékosan lehet felhívni az emberek figyelmét a környezet és egyben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Sajnos Magyarországon még nem fut, de németek, hollandok, spanyolok, angolok, franciák már játszhatják. (Szabályokért katt ide.)