289. Díjnyertes gyűjtő csomagolás, az árufeltöltők kedvence

A csomagolásfejlesztés során számtalan igénynek kell megfelelni a gyűjtő csomagolásnak. A megrendelő, fogyasztó, a szállító és a kereskedő megelégedése egyformán fontos szempont.

A Duropack „pusher leveskínálója” egy ilyen megoldás, amit a szakma is elismert a Hungaropack díjjal (amit novemberben a Budatranspack keretében adják át). A Knorrnak (Unilever) készített másodlagos/kínáló csomagolás a fogyasztók számára látható újdonságot nem tartalmaz, azonban az eladóhelyen megkönnyíti a leves levételét a polcról. A „pusher”-nek nevezett megoldás, a kínáló végéről a levesporokat előrenyomja, így mindig sorrendben és előre rendezve sorakoznak a levesporok. Ez persze az árufeltöltők munkáját is megkönnyíti, hiszen nem kell a leveseket folyamatosan igazítani, rendezgetni.

A csomagolás két részből áll, úgynevezett twin-box. A csomagolás másik újdonsága, hogy az árukihelyezés gyorsabb a használatával. Az árufeltöltők (és kereskedők) szintén jól járnak a megoldással, mert a hagyományos egy részből álló, általában perforációval vagy zsebkéssel szétszakítható másodlagos csomagolások eddigi 15 másodperces kinyitási ideje 3-5 mp-re rövidülhet le.