260. különleges sportcipő csomagolások

Sportcipő csomagolások következnek, melyek között megtalálhatók a környezetbarát, termékelőnyt hangsúlyozó és extravagáns arany kapszula formájú csomagolások is.

A cipős doboz legtöbb esetben csak egy egyszerű téglatest alakú doboz, rajta a márkanévvel. Azonban a cipő csomagolások esetében felmerül, hogy szükség van-e egyltalán dobozra. Több csomagolási verseny (pl.: Dieline) győztese volt idén a Puma Clever Little Bag nevezetű "cipős doboza," mert leszámolt a sztereotípiával. Az új megoldásul azt kommunikálja, hogy nem kell a (sport)cipőhöz a doboz, elég a merevítés, rengeteg papírt megspórolva ezzel. De nincsenek ezzel egyedül, több környezetbarát, csomagolóanyagot csökkentő koncepció is létezik a piacon.

A cipős dobozok esetében a másik csomagolási fejlesztési irány a különleges nyitás. Sokszor nem egy levehető tetejű dobozba csomagolják a cipőt, hanem valami extraságot találnak ki. Lásd Adidas és Vans. Ezeket fel lehet ezeket később használni másra is.

A harmadik irány természetesen a kreatív design, amire példa a stadionos belső vagy a doboz tetejére rögzített cipő. Ezek jópofák, a fogyasztók szeretik az innovatív design megoldásokat.

Végül az extravagáns dobozok sem maradhatnak el, az arany kapszula, vagy a gyönyörű fa doboz. Ezen nagyon szépek, és egy 20-30 ezer forintos cipőnél még nem is nagy költségtényező. Azonban tényleg szükség van erre? Kell egy drága, minőségi sportcipőnek arany kapszula csomagolás?

Forrás: itt és itt

)