258. A hintőpor megőrizte formáját 1893 óta

A Johnson's baby hintőpor az egyik legrégebbi terméke a Johnson & Johnson vállalatnak. És a csomagolása formáján 1893 óta nem változtattak, azóta ez a forma az, mely fogyasztói igényekhez legjobban illeszkedik.

A Johnson & Johnson vállalat idén ünnepli 125 éves fennállását. Az egyik legrégebbi termékük a hintőpor, melyet 1893-ban vezettek be a piacra, meghozva a babaápolási piacon a sikert számukra. Elsőként fém, majd 1963 után műanyag csomagolásban forgalmazták. Egy azonban végig állandó volt: a szögletes forma. De miért? A magyarázat az, hogy a hintőpor alakjának a felhasználók speciális szükséglete miatt kell szögletesnek lennie.

Aki foglalkozott már gyerekekkel, vagy esetleg cserélt már pelenkát, az tudja, hogy ahhoz néha több, mint két kéz kell. Pelenka cserénél nincs felesleges mozgás, nem lehet otthagyni a gyereket és elmenni megkeresni a hintőport, hanem mindennek kényelmesen kézre kell állni. A magyarázat a szögletes formára, hogy a hintőpor sem gurulhat el, és könnyebb pelenkázáskor megfogni. A hintőpor ott marad, ahova lerakják, és ha a gyerek felrugná, akkor sem gurul el. Ilyen egyszerű a magyarázat.