239. Parfüm az égett, rothadó fához

Fa parfüm, fa üveg, fa rúzs: modern és természetes hatást lehet elérni azzal, hogy fa vagy fa utánzatú csomagolást használnak termékeknél.

A fát, mint csomagolási alapanyagot nagyon régóta használják. Sajnos nem a fogyasztói csomagolásoknál, hanem inkább másodlagos csomagolásoknál, például rekeszek vagy raklapok készülnek leggyakrabban fából. De ez nem jelenti azt, hogy fogyasztói csomagolás ne lehetne fából. Néhány termék esetében a fa vagy fa utánzatú csomagolás eredeti és jól tükrözi a termék pozicionálását. Például drága borok vagy férfias termékek, mint a kulacs tökéletesen illenek a nyers fához. De nőknek szánt termékeknél is megjelent a fa csomagolási alapanyag.

A kozmetikai ipar a természetesség jegyében egyre gyakrabban és merészebben használja a fát. Lehet kapni fa tégelyben fürdősót, rúzst és nem csak egy parfümöt is. Nekem a Dior parfüm a kedvencem, ami nem egyszerűen fa hatású, hanem régi, égetett, korhadt fát ábrázol. Egyszerűen zseniális, hogy mégsem tűnik használtnak, vagy avittnak, hanem luxus hatást kelt.