241. Mindennapi (kenyér)csomagolásunkat add meg nekünk!

Melyik az az élelmiszer, amit legtöbbször mi csomagolunk a boltban? Igen, a kenyér. Levesszük a polcról és mi zacskózzuk be. De nem mindegyiket.

Legelterjedtebb csomagolása a kenyérnek az az átlátszó nejlon zacskó, vagy egyszerűbb nejlon-papír keverék zacskó, amibe vásárlás előtt mi rakjuk a kenyeret. A kenyér azon kevés élelmiszerek egyike még, ami csomagolás nélkül található a polcon. Amivel nem is lenne semmi gond, ha minden vásárló tisztában lenne a zacskók és papírok, fogók használatával és nem kézzel fogdosná a kenyereket.

Szerencsére van az előre csomagolt kenyér is. Habár hazánkban az előre csomagolt kenyér kevéssé elterjedt, de ami késik nem múlik, számíthatunk változásra ezen a téren, egyre több zacskós kenyér van a piacon. Mert fogyasztói igény, hogy higiénikusabb legyen, ne érjen hozzá senki más az üzletben. és az összetevőket a csomagoláson el lehessen olvasni és ne a kenyérre legyen a cetli ráragasztva. Emellett a megfelelő csomagolással tovább friss a kenyér, nem morzsálódik.

Következik pár friss és előre csomagolt kenyér csomagolás a nagyvilágból. Ezek közül nehéz lenne dönteni, melyiket válasszuk, mert mind nagyon szép.