223. Tiszta vizet varázsoló csomagolás

A Hydropacknak nevezett zacskó vizet tisztít, ha éppen nincs tiszta víz a közelben. Csak a koszos vízbe kel rakni és 8-10 óra múlva teleszívja magát - már - tiszta vízzel.

Ha belegondolunk, nem olyan egyszerű árvíz, vagy egyéb természeti katasztrófa területeire élelmet és tiszta vizet szállítani. Ha csak a zacskót kellene eljuttatni, amivel a rászorulók maguk készíthetnének tiszta vizet, sokkal egyszerűbb helyzetben lennének, kevésbé lennének kiszolgáltatva a segélyeknek. De ha túrázunk, esetleg katonai bevetésen lennénk, akkor is jól jöhet a tiszta vizet készítő csomagolás.

A HTI HydroPack a fenti helyzetekre nyújt megoldást: ha az üres zacskót szennyezett vízbe, pocsolyába merítjük, 8-12 óra múlva teleszívja magát tiszta vízzel, melyet utána megihatunk. Tiszta víz bárhol, bármikor. A zacskó az ozmózis elvén működik és a természet ihlette megalkotóit. A katonai célokra készített csomagolás most már elérhető civileknek is, a fejlődő országokban pedig óriási segítség, mert oda tápanyag koncentrátummal töltött zacskókat szállítanak, ami vízzel feltöltve értékes táplálék lesz.