343. Mixerkedés a fürdőben

A termékfejlesztéstől a fogyasztók termékhasználati szokásai is megváltoznak. Például amikor a csomagolás is megváltozott, és shakerbe került a hajfesték.

A mostanság boltokba került és erősen reklámozott Palette új Mousse Color termékének fő termékjellemzője, hogy a hajfesték hab állagú, amit könnyebb felvinni a hajra. A termékfejlesztés egy teljesen új csomagolást is igényelt, mert a habot a 40-szeri rázással lehet előállítani. Eddig az otthoni hajfestés egy extra keverőtálat igényelt, amiben az összetevőket keverni kell. A shaker-csomagolás azonban kiváltja és egy kényelmesebb, gyorsabb megoldást ad a fogyasztó kezébe.

Előnye, hogy a hajfestés egy kellemesebb, egyszerűbb rituálé lehet, mert még mixerkedni is lehet a fürdőszobában. A márkahűség pedig sokszor ezekkel a rituálékkal és kényelmes megoldásokkal nőhet. Emellett az eladóhelyen a papírdobozos megoldások mellett a shaker csomagolás igazán feltűnő. Sajnos több szeméttel is jár, mert egyszer használatos a shaker. Ráadásul a teteje átlátszó és így láthatóak a hozzávalók sajnos nem igényes csomagolásai is.

Forrás:itt és itt és itt