187. A luxuscsomagolás új élete

Van annál jobb, mikor egy termék csomagolása más célra újrahasználható? Az Yves Behar óra csomagolásást jegyzettömb tartóként lehet kitenni az íróasztalra, a Nokia óradoboz pedig konyhai dobozként szuperálhat.

A luxus termékek piacán a csomagolás is luxus. Mivel a termék is drága volt, a csomagolást sincs szíve kidobni a vásárlónak. Gondolhatnátok, hogy ez nem igaz, de kutatásaink is alátámasztják, hogy a fogyasztók a számukra értékes termékek csomagolásait nem dobják ki, hanem újrahasznosítják. A parfümös üvegcséből váza, az ékszeres dobozból kis tartó, egy Manolo Blahnic cipősdobozból pedig akár a lakás dísze is lehet a kutatás résztvevőinek bevallása alapján.

Két óragyártó is újrafunkciót adtak a csomagolásnak. Yves Behar órakészítő dobozában az óra mellett jegyzettömb van. A doboz, miután az órát kivettük és hordjuk, jegyzettömb tartóként funkcionál. Az ötlet zseniális.

A Nokia a SiliconeZone-nal együttműködésben megalkotta az óracsomagolást, ami utána szilikon alapanyagú konyhai, mikrózható tartóként (dobozként) hasznosítható. Ez az ötlet már furcsább kicsit, de legalább hasznosabb: jobban kihasználható egy konyhai doboz, mint egy jegyzettömb tartó, nem?

Via: Fastcompany