116. Gyerekbarát gyógyszerek

Ha egy gyereknek gyógyszer kell, az nem vidám dolog. Eek a csomagolások talán segíthetnek beadni a pirulát.

Csak ne lenne néha annyira nehéz néha belekönyörögni a gyerekbe a pirulát, ami érthető is, hiszen nincs jó íze és sokszor kellemetlen a bevétele, ráadásul ronda, felnőttes csomagolása is van. De szerencsére ezekre a problémákra van már megoldás. Szerencsére akadnak bevállalós gyógyszergyárak és kínálnak olyan csomagolásokban gyógyszert gyerekeknek, ami nekik is tetszik, és nem kínszenvedés bevenni.

  • Az első képen baloldalt egy Paret Pleaser nevű gyógyszer található (Off-Beat Treats), aminek a csomagolásán elégedett szülők találhatók, akiknek a gyerekük bevette a gyógyszert.

  • Jobb oldalt Broadhong Design jóvoltából egy cukorka formájú csomagolási koncepciót terveztek, aminek lényege, hogy majdnem ugyan olyan mint a cukorka. A gyerekek meg sem tudják különböztetni a kettőt. Így nincs szenvedés a rossz ízű gyógyszerekkel, hanem örömmel veszik be, mintha édességet kapnának.

  • A második képen egy 1955-ből származó gyógyszer látható. A McNeil [Laboratories] terméke a fájdalom és lázcsillapító gyerekeknek szóló változata volt Tylenol Children’s Elixir néven. A csomagolás egy piros tűzoltót és egy narancssárga sulibuszt ábrázol. A gyógyszer bevétele közben a kisebb gyerekeknek játszhatnak a csomagolással. Kiváló eszköz a figyelem elterelésére.

  • A harmadik képen a gyereklelkű felnőtteknek egy igazán különleges csomagolási megoldás látható: a csomagoláson nem a kiejthetetlen gyógyszernevek szerepelnek, hanem a probléma megoldása, például a "segítek elűzni a fejfájást".

Ugye, hogy vannak élvezetes gyógyszerek? Pedig nem kell hozzá sok kreativitás. Inkább merészség, hogy megjelenjen valaki egy játékos megoldással a komoly gyógyszerek piacán. Mégiscsak könnyebb egy ilyen csomagolással átvészelni a beteges időszakokat.