106. Rágókörkép: lufikat lehet belőle fújni

Előző posztban ígért rágó csomagolások folytatása következik, most a kiszerelésre fókuszálva.

A designon kívül a másik érdekes dolog csomagolás szempontjából a kiszerelés. A 80-as évek óta ugyanis a rágó már nem csak a gyerekeknek szól, hanem mindenkié, így számtalan formában kapható, mindenki megtalálja a céljának megfelelőt.

Mivel Magyarországon igen monopolisztuikus a rágógumi piac, a legtöbb helyen a Wringley termékeit lehet kapni, ezért a különböző kiszereléseket az ő termékeiken szemléltetem. A Wringley ügyesen pozícionál a csomagolás segítségével, nem hagyományos módon, demográfiai adatok alapján céloz (hiszen mindenki rágózhat), hanem a használati szituációnak megfelelő csomagolást alakít ki, így szolgálva ki minden igényt.

  • A klasszikus hasáb alakú 10 db-os kiszerelés előnye, hogy könnyedén magunknál tarthatjuk, kis helyen elfér, nem kelt feltünést, amikor bekapunk egyet. De sajnos ha észreveszik és körbekínljuk, akkor gyorsan el is fogy.

  • A lapkiszerelés inkább az egészségmániásoknak való, a gyógyszer kiszereléséhez való hasonlatossága miatt. Szintén 10 darabot tartalmaz, azonban az előzőhöz képest több helyet foglal, több fajta csomagolóanyagot használnak fel az előállítás során. És még zörög is a zsebben. Kakukktojásként itt a golyórágóról is megemlékeznék, mint a legeredetibb csomagolási megoldás, és egyben majdnem ugyan az, mint a lapkiszereléses drazsé. Csak nem drazsék, hanem színes golyók vannak benne. És ugyebár még egy különlegessége van a golyórágónak: óriási lufikat lehet fújni belőle. Ami a drazsésokról sajnos nem mondható el. (Kép nincs róla, mert nem találtam, el sem hiszem...)

  • A tégelyes az "ipari felhasználók"-nak szól, hiszen 60 db van benne. Teljes mértékben használhatatlan a mindennapi életben, mert nehés, sok és zörög. Egy autóban azonban kényelmesen elfér vagy otthon is ki lehet osztani a családnak egyet-egyet vacsora után. Valamint az árérzékenyek is megfelelő a gazdaságos ára miatt.

  • A zacskós kiszerelés az összes eddigi előnyét ötvözi: kis helyen elfér, nem zörög, maximum kicsit zizeg és éppen megfelelő mennyiség van benne a mindennapi használathoz. Utántöltőként is funkcionálhat a tégelyeshez.

  • Végül az éttermi kiszerelés, amit promó céllal osztogatnak és két drazsé van benne. Én a minap kaptam az Oreganoban ebéd után a számlával. Mellette a hirdetés a szalvétán, hogy a fogaim nem kérnek semmit sem elvitelre. Még több ilyen promót!