99. Barack Obama a csomagoláson

Az angol választásokat meglovagló jégkrém csomagolást bemutató poszt után most nézzük, Barack Obama milyen csomagolásokon szerepel.

Obama fehér házba kerülése pár kreatívot igazán vicces megoldásokra inspirált.

  • A kedvencem (bár a csomagoláson nem szerepeltetik, csak a reklámban) a "black in white" fagylalt koncepció, ami a elnök bőrszínére utal a fehér házban.

  • A második egy egyszerű kis csokis süti, aminek alapvetően semmi köze sincs Obamához, de így könnyebben eladható terméket hoztak létre. De aki Obama fan, az csak Obamitas sütit fogyaszt természetesen.

  • A harmadik egy egyszerű marketing fogás volt a választási hajrában, mert az Obama névvel mindent el lehet adni még Németországban is.

  • Negyediken - mivel Japán sem maradhatott le az Obama-őrületből - is szerepeltetik az elnököt a csomagoláson Yukio Hatoyama-val együtt. A koncepció a két állam párbeszédén alapszik a Okinawa szigetén lévő amerikai kontroll alatt lévő katonai bázisról. De sajnos nem értek japánul, csak elképzelni tudom, hogy miket írhattak mellé. Sőt, az igazat megvallva, még a termékre sem jönnék rá magamtól.

Itthon még sokan nem szeretnék politikusainkat viszontlátni az élelmiszerek csomagolásán, de én örülnék, ha a magyarországi politikai kultúra eljutna arra a szintre, hogy mi is jóízűen kacagjunk egy Orbános mustáron vagy Bajnais majonézen.

Forrás: Trend Hunter