80. Hány fát vágnak ki a reggeli kávé miatt?

Ha már jön a Starbucks Magyarországra, akkor ideje megismerkedni azzal, hogy milyen csomagolásban adják majd a kávét és mennyi hulladékot termelünk a take-away kávénkkal.

1971 óta (Pike Place Market Seattle, Washington) ihatunk Saturbucks kávét. Ezalatt sokfata csomagolásban volt kapható a kávé, változatos logókkal (katt ide az eddigi logók megtekintéséhez), de az ennél fontosabb változtatás a Starbucks poharaiban a csomagolási alapanyag változása a környezetvédelem miatt.

A Starbucks™ Shared Planet™ című programja keretében a vállalat válllalta, hogy 2015-ig az összes eldobható take-away poharát újrahasznosíthatóra cseréli, sőt, a vállalat már a 2009-es fiskális évre vonatkozó környezetvédelmi jelentésében azt írta, hogy 25 millió üdítőt adott el újrahasznosított pohárból. Ezzel összesen megspórolva 12 millió font papír szemetet.

A honlapjukon egy kalkulátort is elhelyeztek, ahol mindenki megnézheti, hány fát vágnak ki a reggeli eldobható poharas kávája miatt. Legutóbbi akciója keretében pedig New Yorkban 5000 embernek cserélték ki a poharát újrahasznosítottra, miközben egy nagy fát raktak ki az eldobhatókkal.

Az eldobható kávéspoharak sokakat zavarnak, külön szerveződés jött létre egy környezetbarátabb megoldás kitalálásáért. Mára már a caffee-to-go helyett a caffee-to-grow a menő.