92. Csomagolás a csomagolásban

A kenguru csomagolás (dual packaging) két különálló termék összecsomagolását jelenti, de nem a hagyományos eladásösztönző promós "kettőt fizet, hármat vihet" megoldás, hanem két kiegészítő termék együtt értékesítése egy teljesen egyedi, célnak kifejlesztett csomagolásban.

Ezek pedig talán a legkreatívabb kenguru csomagolások:

  • Talán a legelső kenguru csomagolás 2006-ból származik a Barilla-tól. A fűszer csomagolás két üveg tartóból áll, amiben különböző termékek vannak. A két rész pontosan összeilleszthető, és magára vonja különleges kinézetével a figyelmet. Mind a DuPont Silver Award-ját és a Gold Award for Packaging Achievement-et is megkapta a Flexible Packaging Association-tól.

  • Healthy Choice ételek a ConAgra Foods-tól abban különböznek a többi készételt árusítótól, hogy egészséges ételeket ajánlanak. A csomagolást pedig éppen ezért hívták segítségül. A csomagolás több egymásba illeszkedő tartóból áll, így az ízek és aromák nem keverednek.

  • 2007-ben a sörgyártó nagyhatalom, Anheuser-Busch jelent meg a Jekyll & Hyde likőrökkel. A csomagolást alapvetően a termék fantázianeve indokolta, a két üveg pontosan úgy forr egybe mint Robert Louis Stevenson 1886-os novellájának karakterei.

  • A kínai likőrök sajátossága, hogy több más alkoholtartalmú italt kevernek általában össze. A Zhen Bao Fang által gyártott kínai likőr ennek akart megfelelni, amikor megtervezte ezt a termékcsomagolást. A nagy üveg kupakja a kis üveg. A nagy 46, a kicsi 68%-os töménységű szeszt tartalmaz.

  • Ecolab tisztítószereket gyártó cég mind nagy és kisüzemi használatra van és a könnyű használat érdekében a nagykiszerelésbe beépítve egy szórófejes verziót is találnak a vásárlók. érdekessége, hogy a nagy kiszerelésen egy csapot is találhatunk, amivel könnyedén után lehet tölteni a kicsit.

  • Proctor & Gamble Dawn Simple Pleasures (373 ml) fantázianévvel illetett mosogatószere alá egy ergonómikusan illeszkedő illatosítót is beterveztek.

  • Hair Care Avlon Affirm (Avlon Industries) egy két lépéses programot kínál a haj regenerálására főleg fodrásszalonok számára. Az kenguru csomagolással elérték azt, hogy a kisebb flakon (115 g) előkészítő lépést a nagyobb flakon (1800 g) tartalmának felhasználása előtt nem felejtik el a hajas szalonokban. Az ötlet Tricor Braun-t dícséri.

Forrás: PopShop