82. Szörpök különböző kiszerelésben

A szörpök piacán manapság igen változatos csomagolásokkal találkozhatunk. Léteznek a klasszikus üvegesek, a műanyagok és a fémek.

A tendencia az, hogy az üvegeket kezdik kiszorítani a változatos műanyag és fém csomagolások. A jellemző kiszerelések a követezők:

A klasszikus üveg

Sok szót nem kell vesztegetni az üveges szörpökre. Ilyen volt évtizedeken keresztük és még korábban is. A jó kis házi készítésű szörpök is ilyenekbe voltak elraktározva télire. Mondhatni, hogy ez lenne a hivatalos kiszerelése a szörpnek: megszoktuk, szerettük és használtuk. Ilyen egyszerűen. De akkor egyszerre csak nem lehet a megszokott márkákat a megszokott üveg kiszerelésben kapni és összezavarodunk. Minden megváltozott...

A fémek

Nem túl gyakori megoldás, de van néhűny fém csomagolás is a iacon, elsőként a Szobi jött ki a fém csomagolású prémium szörpjével. Ezek a csomagolások nem átlátszóak, kicsit kulacs szerűek és a prémium kategóriába valóak.

A műanyag

Korábban a műanyag flakon "gazdaságos", alacsony minőséggel kapcsolódott össze, de ez a műanyagipari fejlesztéseknek - és a designos formatervezésnek - köszönhetően megváltozni látszik és vannak már a piacon nagoyn esztétikus műanyag flakonok is. Előnyeként elmondható, hogy könnyen kezelhető, gyerekek által is használható, nem törékeny - tehát praktikus - megoldásról van szó. Ezen előnyöket az üvegnél hiányoznak. Újabban a Yo és a Szobi szörpöket is lehet minőségi műanyag csomagolásban kapni. Designos és modern vonalvezetésű. Könnyebb használni is, mert egy kiöntést segítő csőr van az üveg végén, tehát egyszerűbb tölteni és jobban is néz ki. Az sem hátrány, hogy nem szakadunk meg amikor emelgetni kell, mert könnyebb is lett.